onsdag 17. desember 2014

18.desember

Godterikake

Jenny og Peder pleier å lage noe de kaller for godterikake. Det er ikke ei kake, men masse godteri som er hakket opp og blandet med smelta sjokolade.
Dette pleier vi å ha i ei langpanne:

1 pose Dumlekarameller
1 pose juleskum
1 pose cashewnøtter/peanøtter
1 pose Smash

Alt hakkes/klippes i små biter og strøs utover i ei langpanne.4 plater sjokolade smeltes sammen med litt delfiafett i vannbad, og helles over blandingen. Kjøl ned, og skjær i passe biter.
 

 
Det nærmer seg jul, og vi har dekket julebordet her på Sørby med et gammelt tog vi fant på et kott. Nå kjører Per toget fram og tilbake når noen vil ha salt som han har i den bakerste vogna. Legg merke til de små lysene som ungene kaller "Trymlys".
 
Deilige trøfler lager du slik;
3 dl kremfløte varmes til kokepunktet. Ha i en klikk med meierismør. 2 plater kokesjokolade (70%) brekkes i småbiter og smeltes i den varme fløten. Tilsett revet skall og saft fra en klementin. La det avkjøles og stivne før du lager små trøffelkuler som du ruller i kakaopulver eller hakkede mandler.

Oreokuler
 
1 pakke Oreokjeks knuses og blandes i en pakke Philadefiaost. Lag kuler og dypp dem i smelta melkesjokolade. Mmmmmmm
 
 
Vaniljefudge

 1 boks vikingmelk
2 dl h-melk
 3 ss sirup
 1 vaniljestang
Varm forsiktig opp til 103 grader under omrøring. Det tar litt tid, vær tålmodig! Hell blandingen i en form og la den avkjøle før du skjærer firkanter.


 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar