JULEAPPELSINER
I dag har det vært klin umulig å få ungene ned fra biblioteket! De ELSKER å være der...jeg ante ikke at de var så opptatt av bøker...
Her skal vi kose oss med appelsin is i kveld. (Vil du servere isen med varm sjokoladesaus slik vi gjør det på Sørby, lager du vaniljesaus av pose og smelter ei plate kokesjokolade i den varme sausen! Mmmmmm....anbefales!)Appelsin is, 6 stk.
6 appelsiner
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 gr sukker3 dl kremfløte
Skjær toppen av appelsinene og litt av bunnen, slik at de
står stødig. Pass på at det ikke blir hull i skallet, for da renner fyllet ut før
det blir frossent. Grav fruktkjøttet forsiktig ut med en liten, skarp kniv.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Pisk eggedosis av
eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Stivpiske fløten og bland den sammen med
eggedosisen. Bland i appelsinsaften og fyll massen tilbake i skallene før du
setter dem i fryseren.
Deilig gløgg
3 dl appelsinjuice
Saft og fruktkjøtt av 3 appelsiner
2 stjerneanis
1 kanelstang
12 nellikspiker
Kok opp og la alt trekke i minst 1/2 time før du evt.siler fra krydderet. Gløggen serveres varm, gjerne med rosiner og mandler. TIPS: det er kjempegodt å dyppe julekaker i denne!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar