For våre amerikanske gjester er det
helt uforståelig at vi ikke har smakt eggnog før. Den tradisjonelle drikken kan
serveres enten kald eller varm. Vi prøvde den varme varianten og syntes den
minte litt om vaniljesaus!
1 dl sukker
6 dl melk
1 ts vaniljesukker
revet muskatnøtt
Slik gjør du:
1.
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett
melken.2. Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje. Vær tålmodig, det tar litt tid.
3. Tilsett vaniljesukker. Dryss lett over med revet muskatnøtt.
Eggnog kan
også serveres kald. Avkjøl den varme blandingen i kaldt vannbad under omrøring.
Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. Pisk gjerne litt
kremfløte og vend det inn i eggnogen inn rett før servering.
Ungene har så mye rart for seg!! I kveld gikk de ut uten at Lucy hadde på seg yttertøy! Skal si Christina ble sint.
Ungene har så mye rart for seg!! I kveld gikk de ut uten at Lucy hadde på seg yttertøy! Skal si Christina ble sint.
Her er Christinas oppskrift på chokolate chip cookies:
250 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vanilje essens
1 ts natron
350 g hvetemel
350 g hakket kokesjokolade
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vanilje essens
1 ts natron
350 g hvetemel
350 g hakket kokesjokolade
Slik gjør du:
Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene og rør inn vanilje essens og natron. Bland i mel. Sett deigen
kjølig i ca ½ time.
Bruk ei stor spiseskje og
form deigen til kuler. Kakene flyter veldig ut, så det er viktig å gi dem god
plass på stekebrettet. Dryss over sjokolade og klem kakene litt flate med fingrene.
Stekes 12-15 min. midt i
ovnen ved 180°C
![]() |
![]() |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar